Впровадження програми «Культура взаємин» в молодшій та середній школі

В рамках програми «Культура взаємин в освітньому середовищі» в ЗОШ № 32  в першому семестрі 2020 р. для учнів 5, 6 класів було проведено ряд бесід за книгою

Е. Піньковської «Сказки феи Фасты».

Такі бесіди протягом 10 років регулярно проводяться Валентиною Агаповою, викликають незмінний інтерес у дітей. Зустрічі проводяться на основі відкритого і довірливого спілкування. Учні відверто говорять про свої недоліки і розуміють, що їх треба виправити. А в цьому їм допомагають знання, які закладені в книгах для дітей Е. Піньковської: «Сказки феи Фасты», «Правдивые истории», «Тыбик и Ябик», «Сказки Габриэлы», «Моя Земля», «Начальная школа».

Книга «Сказки феи Фасты» однаково, із захопленням і цікавістю сприймається для читання та обговорення, учнями і молодшої, і середньої школи. На заняттях діти пригадували Закон Любові, викладений в книзі, та ділилися досвідом застосування цього закону в повсякденному житті в спілкуванні з рідними та однолітками. А також, ознайомилися з новим для них законом «Дзеркального відображення», і щиро дивувалися, що якість, яка не подобається в оточуючих людях, притаманна і їм особисто, але ретельно приховується від себе та оточення. Учні зрозуміли, що знання цього закону допомагає краще бачити свою внутрішню суть у будь-яких взаєминах.

            Такі бесіди-зустрічі пробуджують у дітей інтерес до самопізнання, допомагають не боятися визнати свої недоліки та сприяють формуванню таких чеснот, як: миролюбність, правдивість, вдячність, відповідальність, впевненість, скромність.